Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Εξεταστική για την Siemens : Είπαν στον Χριστοφοράκο «φύγε» - Έμβασμα δείχνει εμπλοκή του Τ. Μαντέλη

Τέλογλου : «Πριν από τις ευρωεκλογές κάποιοι τον προειδοποίησαν ότι επίκειται σύλληψή του και καταδίκη»

Σαφή προειδοποίηση- σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου που κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλήςείχε λάβει ο τέως ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος ότι επίκειται η σύλληψη και καταδίκη του εν όψει των ευρωεκλογών του 2009, με συνέπεια να επισπεύσει τη διαφυγή του στη Γερμανία.

Μάλιστα, κατά τον μάρτυρα, η αποκάλυψη αυτή του κ. Μ. Χριστοφοράκου διατυπώνεται σε έγγραφο που κατέθεσε ο Γερμανός συνήγορός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας τον Αύγουστο του 2009, όπου αποδεικνύεται πως διαμηνύθηκε στο στέλεχος της Siemens ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την επιτάχυνση της έρευνας σχετικά με το σκάνδαλο και ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια ποινή συμμετέχοντας σε μη δίκαιη δίκη. Ακόμη ότι θα ήταν καλύτερο να εμφανισθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης μετά τις εκλογές με αποτέλεσμα- κατά τον δημοσιογράφο- τα στοιχεία αυτά να δώσουν στον κ. Μ. Χριστοφοράκο την ευκαιρία να πετύχει τη μη έκδοσή του. Κατά την εκτίμησή του, μόνον η κυβέρνηση γνώριζε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση «φωτογραφίζοντας» έτσι ότι κύκλοι της Ν.Δ. ενημέρωσαν τον κ. Χριστοφοράκο.

Πάντως, σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2004, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη και υφυπουργού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, τροποποιήθηκε η σύμβαση παραλαβής του C4Ι με συνέπεια να δοθούν επιπλέον 31 εκατομμύρια ευρώ στην κοινοπραξία των εταιρειών που το εκπροσωπούσε. Την ίδια στιγμή γι΄ αυτή την αλλαγή η Siemens εκταμίευσε από τα μαύρα ταμεία το ποσόν των 750.000 ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα σε κατεύθυνση που δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Βολές κατά Ζαγοριανού

Επιπλέον, όπως διευκρίνισαν βουλευτές της Επιτροπής, ο κ. Τ. Τέλογλου άφησε αιχμές για τις ενέργειες του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση και έκανε γνωστό ότι οι Γερμανοί έβαλαν τα γέλια όταν αντίκρυσαν το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής, καθώς και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους κ.κ. Μ. Χριστοφοράκο και Χρ. Καραβέλα. Είπε ακόμη ότι ο κ. Ν. Ζαγοριανός δεν έκανε καλά τη δουλειά του για λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο που η ιεραρχία της Δικαιοσύνης αντιμετώπιζε την υπόθεση, ενώ παρατήρησε δηκτικά ότι για την υπόθεση της Siemens ασχολήθηκαν στη Γερμανία 270 υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα η ανάλογη έρευνα διεξήχθη μόνον από τον ανακριτή και τη γραμματέα του, η οποία μάλιστα είχε και επιπλέον φόρτο εργασίας από άλλους προϊσταμένους της.

Ωστόσο ο δημοσιογράφος- κατά τα μέλη της Επιτροπής- υποστήριξε ότι από την έρευνά του προκύπτει ότι η γερμανική εταιρεία έδινε χρήματα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα για να συνάπτει δουλειές με το Δημόσιο και πως το ποσοστό που προοριζόταν για πολιτικό χρήμα από τον τζίρο της θυγατρικής Siemens μετακυλιόταν στον καταναλωτή με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους ζωής των πολιτών. Επίσης επέστησε την προσοχή των βουλευτών να ανατρέξουν στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2000, για την οποία φέρεται να είπε ότι κόστισε σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. περίπου 25 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ η κρατική επιχορήγηση ανερχόταν μόνον στα 4,5 δισεκατομμύρια.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος παραδέχθηκε πως ο λογαριασμός Α. Rocos στον οποίο κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 1998 το ποσόν των 200.000 μάρκων από τη Siemens ανήκει σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος ζήτησε από τη γερμανική εταιρεία τις παραμονές των εθνικών εκλογών του 2000 ένα εκατομμύριο μάρκα. Οι βουλευτές της Επιτροπής πάντως περιμένουν ακόμη τη διαβίβαση της δικογραφίας και με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης κάνει λόγο για μεθοδευμένη καθυστέρηση ζητώντας την άμεση κατάθεση στη Βουλή όλων των δικαστικών εγγράφων.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από την Ελβετία έχουν φτάσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και οδηγούν- σύμφωνα με δικαστικές πηγέςστον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Μαντέλη, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εφέτες- ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Siemens έχουν στα χέρια τους έγγραφα που... ξεκλειδώνουν τον μυστηριώδη κωδικό Rocos και αποκαλύπτουν τους πραγματικούς δικαιούχους του επίμαχου λογαριασμού, αλλά και τα πρόσωπα εκείνα που εμφανίζονται ως τελικοί αποδέκτες μέρους των 200.000 γερμανικών μάρκων.

Όπως είναι γνωστό, σε λογαριασμό με την κωδική ονομασία Rocos σε τράπεζα της Ελβετίας φέρονται να είχαν κατατεθεί τα 200.000 γερμανικά μάρκα από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ηλία Γεωργίου, ο οποίος ήδη κατηγορείται για την υπόθεση των μαύρων ταμείων.

Το άνοιγμα του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού όμως, έδειξε ότι πίσω από τον άγνωστο μέχρι πρότινος κωδικό βρίσκεται ένας ιδιώτης, ενώ στη διαδρομή εμφανίζονται και τα παιδιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί με το έμβασμα αυτό και την υπόθεση των μαύρων ταμείων.

Ο λογαριασμός αυτός- κατά πληροφορίες- ανοίχθηκε από πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού για την καταβολή χρημάτων που προορίζονταν για την κάλυψη προεκλογικών εξόδων, ενώ μέρος του εμβάσματος φέρεται να ταξιδεύει ακόμα και στις ΗΠΑ για να καλυφθούν προσωπικά έξοδα των παιδιών του πολιτικού προσώπου.

Τα νέα στοιχεία βρίσκονται στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου- αφού μεταφραστούν στα ελληνικά- να συμπεριληφθούν στη δικογραφία για τα μαύρα ταμεία και να αξιολογηθούν μαζί με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό από τους εφέτες- ανακριτές κ.κ. Μαρία Νικολακέα και Γιάννη Φιοράκη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι γνωστό, οι τυχόν ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό έχουν παραγραφεί, καθώς με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, αφού έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικοί σύνοδοι χωρίς να επιληφθούν τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος Ηλ. Γεωργίου είχε ερωτηθεί για τον Rocos τόσο στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης όσο και στην ανάκριση, αλλά είχε αρνηθεί ότι γνωρίζει το πραγματικό όνομα του αποδέκτη και πολύ περισσότερο αν αυτός είχε πολιτική ιδιότητα, παρά το γεγονός ότι το επίμαχο έμβασμα των 200.000 γερμανικών μάρκων έφυγε από λογαριασμό που διαχειριζόταν ο ίδιος εκ της θέσεώς του στη γερμανική εταιρεία.

Από τα Νέα

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

‘’Θέμιδα’’ ‘’τρύπια’’….!

.....Ένας ο νόμος….,
δυο οι παράνομοι….,
δύο οι κλέφτες….,…..
ένας δικάζει….,
μα την απόφαση
άδικη βγάζει….!

Ο πρώτος κλέφτης
μικρό κλεφτρόνι….,
κλοπή του άσημη….,…..
‘’τον βάζει μέσα’’….,
λεφτά δεν έχει
να εξαγοράσει,
και, την ποινή του….,…..
‘’σχολειό’’ η ‘’στενή’’ του….!

Κι ο άλλος ‘’Σούπερ’’….,
Κλέφτης με μέσον
και ‘’σικ’’ τερτίπια….,…..
και, δικαστή του
εξαγοράζει…..
και μένει έξω….,
να συνεχίζει
‘’«τ’ άγιο –του έργο…..»’’….,…..
‘’Θέμιδα’’ ‘’τρύπια’’….!.....

.............................

Οι ‘’στενές’’….. για τους ‘’στενούς’’….!

Τρύπιους νόμους, να, θεσπίζουν
οι της ‘’Θέμιδος’’ Μαντάμες….,
μα….. ιδιόμορφες οι τρύπες….,
που χωρούν, μόν’, τους ‘’χοντρούς’’….,
τους καθελογής αλήτες…..
κι όχι τους λογής ‘’στενούς’’….!

Λεν…., «Η αλήθεια και το λάδι,
πάντα, βγαίνουν από πάνω…..»….,
μα, ‘δω, να, ‘’τη βγάζουν λάδι’’
οι μαφιόζοι κι αρχικλέφτες…..
κι έξω, πάντα, παραμένουν….,
‘’τίμιοι….. ‘δω και σ’ ουρανούς’’….,…..
οι ‘’στενές’’….. για τους ‘’στενούς’’….!

Έχουν ‘’μέσα’’….. κι είναι έξω….,
τα γκουβέρνα είν’ δικά –τους….,
που ‘’τους βγάζουν’’ τα ‘’Κανάλια’’….,
που ‘χουν ιδιοκτησιά –τους….,
κι όχι, δα…., στις εκλογές….,
οι λαοί…., που ‘ν’ να τους κλαις….!.....

..........................

Αέρα εμαγείρευε…., μη τρέχα….. και μη γύρευε….!

.....Μπαίνουν σε Κόμματα….,
‘’καραβανάδες’’
και κομματόσκυλα….,
πατούν σε πτώματα…..
και πλούσιοι να ‘τοι….,
κομπινοχρήματοι….,
στην Εξουσιόσκαλα….!

Κι είν’ ανεξέλεγκτοι….,…..
ποιος να ελέγξει
σ’ αλάνα ξέφραγη….,…..
σ’ Ελλάδα….. ανέλλαδη…..
το ‘’πόθεν έσχες’’
πρόστυχο μύθευμα…..
κι η ‘’Θέμις’’ άπραγη….!

…..Αέρα εμαγείρευε….,
μη τρέχα….. και μη γύρευε….,…..
άξια στα θυελλοβρόχια….,
λαουτζίκια, ρε, μαζόχια….!.....

.........................

Ω κακέ δικαστή….!

…..Ω κακέ δικαστή…., ω κακέ δικαστή….,
της ‘’Θέμιδας’’ εκπορνευτή….,
τι εύκολα που αποφασίζεις
το….. «Ένοχος, ένοχος….!»….!

Για μια ασήμαντη κλοπή….,
μας ρίχνεις μέσα στη ‘’στενή’’….,
‘κει στο σχολειό του ρουφιανιού
και του ακράτητου πεσμού….!

Κι οι άλλοι…., οι απατηλοί….,
μα και μεγάλοι Αρχικλέφτες….,
που ο λαουτζίκος…., ο ‘’άσχετος’’….,
‘’τους βάζει’’ ώς και στη Βουλή….,
πότε θα ζητήσεις να καταδικαστούν…!;

Και….. ποιος είναι αυτός, τάχα, που ξέρει…., πια….,
ποια είναι άνομα….. και ποια είναι έννομα….,
αφού…., τα πρώτα….,
αυτοί….. που σαν τέτοια τα θεσπίζουν…..
και πρώτοι αυτοί…., όχι σπάνια…., τα κάνουν…..
και ατιμώρητοι μένουν…., σχεδόν, πάντα…!;…..

......................


( Ουαί υμίν τοις Νομικοίς....,
τοις εκπροσώποις τηςςςςς ''Θέμιδος'' -- ‘’Τρέμιδος’’....,
που...., κατά την Πανδικαιοσύνη -- Θεό...., θα κριθείτε, μεταθανάτια, αυστηρότερα από όλους....,
ω θρασίμια και ντεμέκ θεϊστές....:
σαφώς, ό σ ο ι ''κλώσες'' και ψυχο''τέτοιοι'' εσείς....,
που...., αν, πραγματικά, πστεύατε...., έστω και στο ελαχιστότατο στο Θεό και σε μεταθανάτια κρίση σας....,
θα χεζόσασταν, από τώρα, στα..... μεταξωτά ''στριγκς'' -σας....,.....
ννννναιαιαιαιαι...., και γελά καλύτερα.....όποιος γελά..... μεταθανάτια....! )

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..