Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Επιδοτήσεις 275 εκατ. ευρώ στον τομέα της μεταποίησης

Τέσσερα προγράμματα επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ για τον τομέα της μεταποίησης συνολικής αξίας 275 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Υπουργός τόνισε ότι οι δράσεις καλύπτουν 6.000 υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη, οι προκηρύξεις θα αρχίσουν μετά το Πάσχα. Σε όλες τις περιπτώσεις, η επιδότηση κινείται μεταξύ του 30% και του 45% του κόστους επένδυσης. Επιδοτήσεις 35%, 40% και 45% (ανάλογα με την περιοχή) θα λαμβάνουν επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν τζίρο έως 10 εκατ ευρώ. Στις μεγαλύτερες (με τζίρο έως 50 εκατ ευρώ και έως 250 απασχολούμενους) τα ποσοστά επιδότησης είναι 30%, 35% και 40%.



1. Μεταποίηση στις νέες συνθήκες

Ξεκινά το Μάιο, αργότερα από τα υπόλοιπα προγράμματα, γιατί ακόμη αναζητείται ο φορέας στον οποίο θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους. Πρόκειται για τον "διάδοχο" των επιδοτήσεων μέσω των τραπεζών. Το υπουργείο είναι σε διαπραγμάτευση τόσο με τις τράπεζες όσο και με άλλους φορείς διαχείρισης για να επιλεγεί όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη η πλέον συμφέρουσα οικονομικά λύση.

Το πρόγραμμα θα επιδοτήσει περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις (εως 50 εργαζομενων) για έργα εκσυχρονισμού, αναβάθμισης ποιότητας υπηρεσιών, ανάπτυξη καινοτομίας αλλά και για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης που σήμερα έχουν.

2. Πράσινη Επιχείρηση 2010

Θα διαθέσει 30 εκατ. ευρώ σε εταιρείες έως 50 εργαζομένων για επενδύσεις αξίας από 30 έως 200 εκατ. ευρώ με στόχο τη συμμόρφωση των εταιριών με τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα και τη διάθεση στην αγορά "πράσινων" προϊόντων.

3. Πράσινες Υποδομές 2010

Το πρόγραμμα αφορά και σε νέες επιχειρήσεις και θα διαθέσει 30 εκατ. ευρώ για έργα απορρύπανσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων. Χρηματοδοτούνται και υπό σύσταση εταιρείες, ενώ το όριο για τις υφιστάμενες είναι έως τους 250 εργαζόμενους.

4. Ένδυση και Υπόδηση: Νέες Προοπτικές

Θα διαθέσει 15 εκατ. ευρώ σε 450 επιχειρήσεις του κλάδου (καλύπτονται εταιρείες έως 250 εργαζόμενους) για δράσεις προβολής, αναπροσανατολισμού της παραγωγής σε άλλους κλάδους αλλά και για παραγωγικές επενδύσεις.

Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: