Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Στη φυλακή οι εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνουν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Σοφοκλής και Θόδωρος Πρινιωτάκης όπως και ο Γ. Αποστολίδης καθώς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ήρε με βούλευμά του τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, υπέρ του δεύτερου, που είχε ζητήσει την προφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Οι Θεόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και φέρονται – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης της οποίας σκοπός ήταν «η διάπραξη του κακουργήματος της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα ασφαλιστικών ταμείων υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές ως έχουσας αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το δε όφελος που επιδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η αντίστοιχη ζημιά που προεξενήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνει τα 150 χιλιάδες ευρώ».

Και οι τρεις ωστόσο, στις απολογίες τους ενώπιον του εφέτη – ανακριτή Γ. Λέκκα που ερευνά την υπόθεση των «γαλάζιων ομολόγων» είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Υποστήριξαν πως ουδέποτε σημειώθηκε ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων.

Μετά την καθαρογραφή του βουλεύματος που οδηγεί τον Θ. και Σ. Πρινιωτάκη στις φυλακές αναμένεται να εκδοθεί από τον κ. Λέκκα ένταλμα για τη σύλληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: