Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Στους Αραβες ο Σκαραμαγκάς

Η Abu Dhabi Mar αποκτά το 75,1% των Ελληνικών Ναυπηγείων, με το μειοψηφικό πακέτο να μένει στους Γερμανούς. «Το ταχύτερο δυνατό» θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις λέει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας την «διασφάλιση των θέσεων εργασίας»
Η Abu Dhabi Mar αποκτά το 75,1% των Ελληνικών Ναυπηγείων, με το μειοψηφικό πακέτο να μένει στους Γερμανούς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η ελληνική κυβέρνηση και επισήμως χαιρέτισε την απόφαση του ομίλου Abu Dhabi Mar (ADM) να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, έχοντας την πολιτική στήριξη των Αρχών του Εμιράτου του Abu Dhabi. Μάλιστα, η διαδικασία αναμένεται να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς, καθώς επιδιώκεται «το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) το ταχύτερο δυνατό».

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι Αραβες θα ελέγχουν το 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, ενώ το υπόλοιπο 24,9% θα παραμείνει στην ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

Δεν υπάρχουν σχόλια: