Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ανασφάλιστος ένας στους τέσσερις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Ενας στους τέσσερις υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα εργάζεται ανασφάλιστος στην Ελλάδα, αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης κ. Α. Λοβέρδος.

Οπως τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε επερώτηση του Συνασπισμού, προωθεί άμεσα στη Βουλή αυστηρότερες διοικητικές κυρώσεις για τους εργοδότες οι οποίοι ευνοούν την ανασφάλιστη εργασία, καθώς, όπως προέκυψε από ελέγχους που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο σε 15.000 επιχειρήσεις, εντοπίστηκε ότι το 25% των εργαζομένων δουλεύουν ανασφάλιστοι.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε επίσης ότι από τον ταμειακό απολογισμό που έγινε σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης διαπιστώθηκε ότι «είμαστε λίγο στα “συν” ως προς τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή» .

Ταυτoχρόνως ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει αυστηρές διοικητικές κυρώσεις κατά ιατρών και φαρμακοποιών με στόχο να παταχθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης φαρμάκων, το οποίο απειλεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος χθες στη Βουλή, εντός του Μαρτίου θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα επιβάλλονται «βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις κατά όσων παραβιάζουν τον νόμο», τονίζοντας μάλιστα ότι θα είναι άμεσα εκτελεστές ώστε να μην... πελαγοδρομούν στη Δικαιοσύνη.

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, «εάν δεν καμφθούν οι επιτήδειοι του χώρου,τότε θα πάρουμε μέτρα». Αναφερόμενος στη φαρμακευτική σπατάλη τόνισε ότι κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους παρουσιάστηκε αύξηση 11%. « Δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα, ούτε γιατροί ούτε φαρμακοποιοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: