Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πρόστιμα πάνω από μισό δισ. ευρώ από το ΣΔΟΕ

ΠΡΟΣΤΙΜΑ και ΦΠΑ πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ βεβαίωσε τον Φεβρουάριο η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ποσό σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, που επιδιώκει να ανακτήσει την «αίγλη» του παλαιού ΣΔΟΕ, έραψε κοστούμι 529,478 εκατ. ευρώ για ΦΠΑ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών που δεν είχαν αποδοθεί καθώς και για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία καταδεικνύοντας και τα περιθώρια που υπάρχουν για αύξηση των εσόδων του Δημοσίου από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν 5.287 παραβάσεις πλαστών- εικονικών φορολογικών στοιχείων ή περίπου το ένα τέταρτο σε σχέση με τις 21.482 παραβάσεις του περυσινού Φεβρουαρίου με το εκτιμώμενο ύψος των προστίμων όμως να υπερτετραπλασιάζεται σε 430,7 εκατ. ευρώ (από 100,2 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις μη απόδοσης ΦΠΑ, ΦΜΥ και άλλων παρακρατούμενων φόρων ύψους 85,2 εκατ. ευρώ που δεν είχαν αποδοθεί (από 19,4 εκατ. ευρώ) και εστάλησαν στις εφορίες και τα τελωνεία 1.193 εκθέσεις ελέγχου με εκτιμώμενο ύψος προστίμων πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο εναποθέτει μεγάλες προσδοκίες στην πάταξη της φοροδιαφυγής έχοντας εγγράψει στον φετινό προϋπολογισμό πρόσθετα έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: