Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Εξεταστική για την Siemens : Εκνεύρισε και τους νεοδημοκράτες ο Βουρλούμης

Χθες, στη θέση των εδράνων που προορίζονται για τους μάρτυρες κάθησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης.
Κοινή ήταν η πεποίθηση των βουλευτών ότι το ανώτατο στέλεχος περισσότερο συσκότισε παρά διαφώτισε σχετικά με την εμπλοκή της SIEMENS με τον Οργανισμό, αλλά και τους δικούς του χειρισμούς από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Δήλωνε άγνοια για σειρά ζητημάτων και παρέπεμπε συχνά-πυκνά στον νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ Π. Πασιά που είχε φέρει μαζί του. Ο τελευταίος, έπειτα από σχετική απόφαση, κλήθηκε σήμερα για να διαφωτίσει περαιτέρω τους βουλευτές-μέλη της επιτροπής.

Η γραμμή που ακολούθησε ο κ. Βουρλούμης προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών. Μάλιστα, σε μια στιγμή έντονης αντιπαράθεσης ο Π. Καμμένος (Ν.Δ.) τον αποκάλεσε «γελοίο».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε «κατάρα» την ενασχόληση του Τύπου με τον ΟΤΕ και έκανε λόγο για «νοσηρό κλίμα» στον Οργανισμό όταν ανέλαβε (2004) όπου «υφιστάμενοι εκβίαζαν προϊσταμένους». Ασαφής υπήρξε για την αγωγή που κατέθεσε ο ΟΤΕ σε δικαστήριο του Μονάχου προκειμένου να πιεστεί η SIEMENS να αποκαλύψει τα 57 ονόματα των υπαλλήλων που κατά τον διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Ρ. Ζίκατσεκ δωροδοκήθηκαν.

Ο ίδιος αν και υποστήριξε ότι επί των ημερών του μειώθηκε η συνεργασία της SIEMENS με τον ΟΤΕ, δεν μπόρεσε να διευκρινίσει κατά πόσο έχει εμπλακεί η ΝΟΚΙΑ, η οποία έχει συμπράξει με τη γερμανική εταιρεία.

Νωρίτερα, στη βάσανο των ερωτήσεων είχε υποβληθεί για δεύτερη ημέρα ο πρώην διευθυντής διαχείρισης δικτύου και συντήρησης του ΟΤΕ Ν. Μπαριτάκης. Ο μάρτυρας επέρριψε ευθύνες σε όλα τα Δ.Σ. του ΟΤΕ από το 1997 σε ό,τι αφορά την πρώτη σύμβαση ψηφιοποίησης των παροχών.

Ο κ. Μπαριτάκης μίλησε για «στημένη ιστορία» στην οποία μετείχαν τρεις παράγοντες. Ο πολιτικός, ο επιχειρησιακός (στελέχη του ΟΤΕ) και ο συνδικαλιστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: