Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κουβέλης: «Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει η Ελλάδα τα φτερά της»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης σε διημερίδα «Ημέρες πληροφόρησης επιχειρηματιών».


«Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει η Ελλάδα τα φτερά της, να βγει έξω και να διεκδικήσει τις αγορές και τις συνεργασίες που της αναλογούν», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, τονίζοντας ότι «η οικονομική κρίση καθιστά όλο και σημαντικότερο τον ρόλο της οικονομικής διπλωματίας».

Σ΄αυτή την προσπάθεια στήριξης της εξωστρέφειας εντάσσεται και η διήμερη εκδήλωση που οργανώνει (χτες και σήμερα) το Υπουργείο των Εξωτερικών με θέμα «ημέρες πληροφόρησης επιχειρηματιών», στην οποία οι επικεφαλής των Γραφείων ΟΕΥ (οικονομικών, εμπορικών υπαλλήλων) σε τρεις χώρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (Αίγυπτος, Λιβύη, Τουρκία)ενημερώνουν τους επιχειρηματίες για τις συνθήκες και τις προοπτικές στις αγορές αυτές.

Ο Σπ. Κουβέλης ζήτησε τη στενή συνεργασία των επιχειρηματιών με το Υπουργείο των Εξωτερικών και συντονισμένα «να βγουν» στις διεθνείς αγορές αφήνοντας πίσω τις επιφυλάξεις.

“Η τελευταία μου εμπειρία από την επίσκεψη στη Μόσχα και στο Σότσι ήταν η θετική ανταπόκριση της Ρωσίας. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης μου είπε ότι χρειαζόμαστε ελληνική τεχνογνωσία, οργανωτικά και μελέτες (για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνας που θα γίνουν στο Σότσι το 2012)» .

«Ελάτε, σας περιμένουμε, άκουσα από τα πιο επίσημα χείλη. Αν δεν πάμε θα είναι δικό μας το λάθος», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, επεσήμανε τη δυναμική που παίρνουν οι σχέσεις των δύο χωρών, μετά την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού και τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ιδιαίτερα για τη δημιουργία συμπράξεων και κοινή δράση σε τρίτες χώρες, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη Λιβύη, προγραμματίζεται σύντομα επίσκεψη του κ. Κουβέλη, καθώς και επιχειρηματική αποστολή, που θα αποτελέσουν τη συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Τρίπολη.

Στην Αίγυπτο υπάρχει το πλεονέκτημα της εκεί διαχρονικής παρουσίας των Ελλήνων, η οποία έχει διαμορφώσει έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, ενώ αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον για νέες τεχνολογίες και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Aπό το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: