Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Νέα απ' το χωριό

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αισύμη

Πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο δημοτικό διαμέρισμα της Αισύμης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή, 15 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρική θεία λειτουργία. …
Από την ΕΡΤ • 13/8/10

--------


Εκδηλώσεις στην Αισύμη

Για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, θα πραγματοποιηθούν στην Αισύμη οι εκδηλώσεις "Άνθρωπος - Τέχνη - Πολιτισμός".
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 14 & Σάββατο15 Αυγούστου

Έκθεση Φωτογραφίας: "Η Ιστορία της Αισύμης"
Έκθεση Εργόχειρων και Υφαντών: "Ανθρώπων Έργα"

Χώρος: Πλατεία Αισύμης ώρα 20:00

Τα εκθέματα (φωτογραφίες και εργόχειρα) παραχώρησαν οι κάτοικοι της Αισύμης.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Θρακιώτικη Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική Βραδιά

Χώρος: Πλατεία Αισύμης ώρα 20:00

Χορεύουν:

Σύλλογος Σαρακατσαναίων N. Έβρου
Σύλλογος Καπαδοκών Ν. Έβρου
Σύλλογος Ποντίων "Αλέξιος Κομνηνός"

Οι κάτοικοι της Αισύμης υποδέχονται τους επισκέπτες με παραδοσιακές πίττες και γλυκά

Διοργάνωση: Νομαρχία Έβρου "Τρένο του Πολιτισμού"
Συνεργασία: Πολιτιστικός Όμιλος Αισύμης

--------

Άρης Αισύμης : Επέστρεψε, αλλά χωρίς...γήπεδο

Η ιστορική ομάδα, που έφθασε στο απόγειο της δόξας της με την 4ετή συνεχόμενη συμμετοχή της στη Δ΄ εθνική στη δεκαετία ΄80-΄90, ανασυντάσσεται και θέλει μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Στο διοικητικό σχήμα πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Κυζικίδης, που μαζί με τον γραμματέα, κ. Κουρτίδη, τον γενικό αρχηγό, κ. Σιδηρόπουλο και τους άλλους συνεργάτες, ασχολούνται με την ομάδα, προσπαθώντας να βελτιώσουν τον οργανωτικό τομέα.

Προπονητής της Αισύμης είναι ο Άκης Πατσίδης, μέχρι τώρα αποκτήθηκαν τέσσερις παίκτες.

Είναι ο επιθετικός Κυριζάκης (δανεικός από Εθνικό Αλεξανδρούπολης), ο επιθετικός Χατζάκης (από τον Άβαντα), ο αμυντικός Αλιχανίδης (από τη Βρυσούλα) και ο μέσος Αλμετίδης (από τις Φέρες). Στις προθέσεις των ανθρώπων του συλλόγου είναι να γίνουν κι άλλες μεταγραφές, που αναμένονται σε λίγες μέρες.

ΟΞΥ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ένα βασικό πρόβλημα που υφίσταται για τον Άρη Αισύμης, είναι η απουσία γηπέδου! Αυτό συμβαίνει διότι το δικό τους γήπεδο έγινε Ενωσιακό, με «πλαστικό» χορτάρι, ωστόσο χωρίς να υπάρχει πρόνοια συντήρησης, έχει παραμεληθεί και πλέον είναι ακατάλληλο.

Κατά συνέπεια, η Αισύμη ψάχνει για γήπεδο και όλα δείχνουν πως θα δίνει τα παιχνίδια της στο «Μαρακανά» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ή στο γήπεδο Απαλού. Από κει και πέρα, τα φιλικά που έχουν κλειστεί μέχρι τώρα είναι με Ποντιακό (στις 13/8 και 1/9), Άβαντα (21/8 και 25/8) και Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (29/8).

Από gazzetta.gr

-----------

Αιολικό πάρκο στην Αισύμη Εβρου

Το πράσινο φώς για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου 171 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Αισύμης - 25χιλ εξω από την Αλεξανδρούπολη-, έδωσε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου, εγκρίνοντας την περιβαλλοντική μελέτη του εν λόγω εργου.

Το αιολικό πάρκο θα κατασκευασθεί από την εταιρεία "ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε", θα περιλαμβάνει 27 ανεμογεννήτριες σε μια δασική εκταση 171.000 τμ, ένα κτίριο ελέγχου λειτουργίας του πάρκου, διάνοιξη δασικού δρόμου και κατασκευή υπόγειου δικτύου μεταφοράς της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην εισήγησή του ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, εκτίμησε ότι η περιοχή ενδείκνυται για την δημιουργία αιολικών πάρκων, τονίζοντας παράλληλα ότι "έτσι και αλλιώς η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την κοινοτική νομοθεσία να προχωρήσει στην υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας''.


Από pathfinder.gr

--------


Αγροτικός τουριστικός συνεταιρισμός Αισύμης

Ο Αγροτικός Τουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αισύμης παράγει, συσκευάζει και διαθέτει στην αγορά διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη, φλαμούρι, χαμομήλι, σπιτικά ποτά καθώς και πίτες (τυρόπιτες, χορτόπιτες, σπανακόπιτες κ.λ.π.).

Στην παραδοσιακή της ταβέρνα, που λειτουργεί στην Αισύμη με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι των γυναικών του Συλλόγου, προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά όπως: κιλιντίρια, κατσικάκι φούρνου, ζυμωτό ψωμί, όσπρια, λαδερά, γλυκά ταψιού & κουταλιού καθώς και μαρμελάδες.

Τα ζυμαρικά, όπως γιουφκάδες και τραχανάδες αποτελούν τη σπεσιαλιτέ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών της Αισύμης.


Από visitevros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: