Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή τροπολογία για τους μεταφορείς

Ανατίθεται σε οδηγούς ιδιωτικών φορτηγών η εκτέλεση έργου

Τροπολογία για το θέμα των κινητοποιήσεων των μεταφορέων κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί αύριο.

Η τροπολογία προβλέπει αυστηρές ποινές (από αφαίρεση άδειας έως κάθειρξη πέντε ετών) σε όσους ιδιοκτήτες φορτηγών δεν επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού.

Παράλληλα, ανατίθεται και σε οδηγούς ιδιωτικών φορτηγών η εκτέλεση έργου.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που έγινε υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευάγ. Βενιζέλος, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δημ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών.
Ήδη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των φορτηγών πως η «περίοδος χάριτος» έχει παρέλθει οριστικά.

Με δεδομένη την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασ. Κορκίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Κασιμάτη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης φορτηγού για παρακώλυση συγκοινωνιών

Στη σύλληψη ενός 35χρονου ιδιοκτήτη φορτηγού Δ.Χ. με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σήμερα το μεσημέρι στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Γ. Πεταλωτής: «Η Πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη»

"Η πολιτεία δε μπορεί να είναι ανοχύρωτη και δε μπορούν κάποιοι με ακραίο τρόπο να εμποδίζουν την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας αναφορά στην τροπολογία με την οποία προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις στους μεταφορείς που δε συμμορφώνονται στην επίταξη.

"Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις μικρές, όπως είπε, ομάδες ιδιοκτητών που εμποδίζουν τους συναδέλφους τους να δουλέψουν.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε οξεία επίθεση στη Ν.Δ. για τη στρατηγική που ακολουθεί, καθώς σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε το νόμο πριν από μία εβδομάδα αλλά έρχεται τώρα να αλλάξει στάση".

Έντονη κριτική άσκησε και στα κόμματα της αριστεράς, αναφέροντας ότι "η θέσης τους που ταυτίζεται με συντεχνιακά συμφέροντα που εμποδίζουν την τροφοδοσία με αγαθά".

Μιλώντας νωρίτερα σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και πρόσθεσε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς.

Αναγκαστικές άδειες στους εργαζομένους ελλείψει εμπορευμάτων

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην οποία υποστηρίζει πως σημαντική μερίδα των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση στην οποία, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης από την εργασία τους.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο ΣΒΒΕ αναφέρει πως πολλές επιχειρήσεις μέλη του έχουν προχωρήσει, εδώ και μέρες, στην παροχή υποχρεωτικής άδειας στο σύνολο του προσωπικού τους, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, διότι δεν έχουν πλέον πρώτες ύλες, ώστε να υλοποιήσουν τις παραγγελίες τους.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση που δε βρεθεί η «χρυσή τομή», τότε «η κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την εκτόξευση στα ύψη της ανεργίας στην περιφέρεια, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες».

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη

Σε προσφυγές εν τω μεταξύ στη δικαιοσύνη κατά των μεταφορέων προχωρούν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εμπορικού κλάδου. «Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιώργος Κασσιμάτης.

«Υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί», σημείωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και κάλεσε τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τους νόμους.


«Παραιτούμαι από κάθε άλλη προσπάθεια μεσολάβησης και διαπραγμάτευσης με τους μεταφορείς», επανέλαβε με χθεσινή επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: