Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τέρμα ο στρουθοκαμηλισμός επιτέλους!

Πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ, τον Δεκέμβριο του 2008 (9 μήνες πριν τις εθνικές εκλογές).

"ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ αλλιώς χρεοκοπείτε!"

μας έλεγαν η Ε.Ε. και οι αγορές ...

Μας δείνανε και την... συνταγή!

-Μείωση δαπανών

-Μείωση συντάξεων

-Αύξηση φόρων

Τα λέγανε ξεκάθαρα, ανοικτά και το ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΛΟΙ!

Ο στρουθοκαμηλισμός όμως στην Ελλάδα είναι ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, πρακτική από τον πρώτο έως τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Τώρα, 2 χρόνια σχεδόν μετά, αφού ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ, είναι τρομερό, πως ειναι δυνατόν να συνεχίζουμε να κρυβουμε το κεφάλι μέσα στην άμμο. ΟΛΟΙ!

Ο δημόσιος υπάλληλος που δεν δουλεύει και περιμενει απλά να "περάσει η μπόρα" ώστε να συνεχίσει την ίδια - τόσων χρόνων - πρακτική του βολέματος.

Ο επιχειρηματίας που κρατάει στα ράφια του τις τιμές των εμπορευμάτων στα ύψη, περιμένοντας οτι "θα ερθουν οι καλύτερες μέρες".

Ο ιδιοκτήτης ακινήτων που θέλει να συνεχίζει να ζεί από τον ιδρώτα των ενοικιαστών του.

Ο τραπεζίτης που έχει "ασφαλίσει" στα υπόγεια τα λεφτά τα δικά του αλλά και του κοσμάκη για να αποφύγει το ρίσκο της επένδυσης.

Και μαζί μ' όλους αυτούς, τους έχοντες, τους κατέχοντες και τους βολεμένους... ΚΑΙ ολοι εμείς!

Ο μαθητής, ο φοιτητής που έχει συνηθίσει να ζει σε σχολειά που όχι μονο δεν τον "γεμίζουν" αλλά και τον οδηγούν σε πτυχία - κουρελόχαρτα.

Ο εργάτης, που ακόμη παρακαλάει για 700 ευρώ ανασφάλιστης εργασίας από την μία και εξανίσταται για την... αύξηση των ορίων ηλικίας από την άλλη.

Ο γονιός που αντί να δει ποιος και πως θα φτιάξει στην γειτονιά του έναν παιδικό σταθμό, να αφηνει με ασφαλεια τα παιδιά του για να δουλέψει ελεύθερος, "απέχει" από τις εκλογές στον δήμο του ή ψηφίζει... "αντιμνημονιακά".

Όταν όλοι εμείς δεν συνειδητοποιούμε από την μία που φτάσαμε και φοβόμαστε από την άλλη - ο καθένας για τους μικρούς, ατομικιστικούς του λόγους - να προχωρήσουμε στο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, να το αντιμετωπίσουμε και να το φτιάξουμε ΣΩΣΤΟ, ΔΙΚΑΙΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ, πως ειναι δυνατόν να περιμένουμε να έχουμε πολιτικους (τους οποίους ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε, ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΕΞΙΑ - παντα θα το λέω αυτό) που δεν είναι... ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ;

Πως είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύουνε ΣΗΜΕΡΑ, όλοι αυτοί - ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ - λέγοντάς μας "α! εγω δεν ήξερα τίποτα... ο άλλος ήξερε!" και να αναλώνουμε την κουβέντα μας στο ποιός πρωτοέμαθε, ποιός δεν κατάλαβε, ποιός ήταν.. βλάκας, ψεύτης κλπ;

Όλη αυτή η κουβέντα, απλά τους ΑΘΩΩΝΕΙ όλους αυτούς και πρεπει να το καταλάβουμε!

Γίνεται ολόκληρη κουβέντα για τα... ψέμματα του Παπανδρέου με το ... προεκλογικό "λεφτά υπάρχουν"...

Υπάρχει κανείς μας που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Τόσα χρόνια απο μπροστά μας δεν περνούσαν αυτά τα λεφτα;

Δεν πληρώναμε εμείς ΜΙΖΕΣ και ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ στον κάθε καραγκιόζη "εξουσιαστή" υπαλληλο;

Δεν ξέραμε για τις "δουλειές" με το δημόσιο που κλείνονταν υπερτιμολογημένες ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Δεν γνωρίζαμε για τον γάμο του Τσοχατζόπουλου, τα γούστα του Ζαχόπουλου, τις βίλες του Ρουσόπουλου;

Μας άρεσαν τόσο πολύ το αντιπαραγωγικό μας εκπαιδευτικό σύστημα, τα ανενεργά νοσοκομεία, οι κοστοβόρες και άχρηστες επιτροπές, η λεηλατημένη δημόσια περιουσία;

Τα ζητήματα που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τεθούν στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης είναι δύο :

Οι ΕΥΘΥΝΕΣ που πρέπει να ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ σε όσους διασπάθησαν, κατέκλεψαν, καταστρατήγησαν από την περιουσία του λαού, έως τους θεσμούς σ' αυτή την χώρα. Και οι ευθύνες αφορούν ΠΟΛΛΟΥΣ και όχι μόνο πολιτικούς - από τους οποίους ΣΑΦΩΣ και θα πρέπει να ξεκινήσουμε.

Οι ΚΑΝΟΝΕΣ που θα πρέπει από εδώ και πέρα να μπούν, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν ως χώρα να προχωρήσουμε μπροστά, με δικαιοσύνη και ασφάλεια, χωρίς φόβο για το καινούργιο, με γνώση και με συγκεκριμένους στόχους, απ' όλους ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ.

Λίγα πράγματα για την Αριστερά...

Όταν κάνεις τα πάντα για να ΜΗΝ αλλάξει τίποτα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της αμορφωσιάς.

Όταν αντιδράς όταν κόβονται οι συντάξεις 45χρονων ευνοούμενων του συστήματος.

Όταν στηρίζεις "απεργίες" φαύλων εφοριακών, γιατρών, τελώνων.

Όταν "μαχεσαι" για τα "δικαιώματα" των ταξιτζηδων, των φορτηγατζήδων, των φαρμακοποιών και όλων αυτών των ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΩΝ από τον ελληνικό κράτος ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Τί είσαι;

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Όχι μονάχα δεκανίκι είσαι, αλλά και ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ συντήρησής του!

Αποτελείς ΜΕΣΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και ΑΘΩΩΣΗΣ της κατάντιας μας.

Αυτό το πράγμα - που έχουμε εδώ στην Ελλάδα - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: