Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Süddeutsche Zeitung: Δύο δις ευρώ ως αποζημίωση θα ζητήσει η Ελλάδα από τη Siemens

Δυο δις ευρώ θα ζητήσει ως αποζημίωση η Ελλάδα από τη Siemens σύμφωνα με δημοσίευμα στη Süddeutsche Zeitung για την υπόθεση των δωροδοκιών από τη γερμανική εταιρεία


Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Klaus Ott , ο επικεφαλής της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens, Ιωσήφ Βαλυράκης, με επιστολή, που θα σταλεί αυτή την εβδομάδα στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική δικαιοσύνη να απαιτήσουν από την εταιρεία ως αποζημίωση 2 δις ευρώ.

Η εν λόγω επιστολή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, βρίσκεται στα χέρια της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, ο Βαλυράκης στο έγγραφό του επισημαίνει ότι η Siemens «κατάφερε να αποσπάσει μεγάλες παραγγελίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και από την εταιρεία του ΟΤΕ».

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις Ελληνικές Αρχές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ενώ όπως σημειώνεται στο άρθρο τα στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την υπόθεση.

Ο Βαλυράκης φέρεται μεταξύ άλλων να ζητά να ισχύσει ως αποζημίωση το 10% των κερδών της εταιρείας από όσες επενδυτικές κινήσεις θεωρούνται ύποπτες.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «η Siemens έχει 250 εκ. € κέρδη ετησίως στην Ελλάδα» και κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν σκωπτικά ότι «για να καταλήξει κανείς στο υποτιθέμενο ποσόν των 20δις € κερδών θα πρέπει να επεκτείνει τις έρευνες μέχρι την Αρχαιότητα».

Aπό το TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: