Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τσίπρας-Αλαβάνος : Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε

Η έντονη αντιπαράθεση δεν θα λήξει, αλλά θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου

Από το Βήμα της Κυριακής


Στο πεδίο της εκλογικής μάχης της Περιφέρειας Αττικής, η σύγκρουση μεταξύ του κ. Αλ.Τσίπρα και του κ. Αλ. Αλαβάνου έχει λάβει πλέον διαστάσεις πολέμου που δεν θα έχει ημερομηνία λήξης την 7η Νοέμβρη, αλλά θα πάει πολύ πιο μακριά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη η ηγεσία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα κατηγόρησε με σφοδρότητα τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ ότι κάνει «πολιτικό έγκλημα», κατεβαίνοντας στην Περιφέρεια Αττικής με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Τον μέμφθηκε ότι για ένα «προσωπικό γινάτι» και με αντιπαραθετικό πολιτικό σχέδιο «κόβει» τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από το ψηφοδέλτιο του κ. Αλ.Μητρόπουλου για την Περιφέρεια Αττικής.

Από την άλλη, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής με τον κ. Αλαβάνο «σπέρνει» δημοσίως ως «μομφή» προς τον ΣΥΝ για την επιλογή του να στηρίξει τον εργατολόγο κ. Αλ. Μητρόπουλο ότι το ΠαΣοΚ κατεβαίνει με τρία ψηφοδέλτια!

Συμψηφίζει δηλαδή με τον χαρακτηρισμό ότι είναι «κυβερνητικοί» οι τρεις υποψήφιοι, κκ. Ι. Σγουρός (επίσημο χρίσμα ΠαΣοΚ), Ι. Δημαράς και Αλ. Μητρόπουλος...

Τα επιτελεία τόσο του κ. Αλαβάνου όσο και της Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι αφορμή για τη «μεγάλη σύγκρουση» θα είναι η επομένη των εκλογών και θρυαλλίδα για να ανάψουν νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και τα ποσοστά που θα λάβουν τα ψηφοδέλτια «Αττική Συνεργασία- Οχι στο Μνημόνιο» του κ. Μητρόπουλου και «Ελεύθερη Αττική».

Ο ΣΥΝ θα μετρήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της συνάντησης με πασοκογενείς που διαφωνούν με το μνημόνιο, που έγινε, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, με στόχο «να απελευθερώσει μια απίστευτη δυναμική,η οποία θα αμφισβητήσει από τα αριστερά το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική».

Επιπλέον, θα ακονίσει τα βέλη του: προς τον πρώην πρόεδρο που μπήκε «σφήνα» και παράλληλα προς εκείνους από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν.

Ο κ. Αλαβάνοςθα ζυγιάσει τα επόμενα βήματά του, υπολογίζοντας την ώθηση που θα δώσει το ποσοστό του στην προσπάθειά του να διαμορφώσει έναν πόλο ή ακόμη και έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, μετωπική συγκρότηση, όπως επιμένει, με σύνθημα να φύγει η κυβέρνηση.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το γκάλοπ της GΡΟ για την τηλεόραση του Μega Channel που έδινε 11% στον κ. Μητρόπουλο και 5% στον κ. Αλαβάνο έγινε παντιέρα από τον κ. Τσίπρα.

Με το 5% που του κόβει ο κ. Αλαβάνος ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Μητρόπουλος «θα ήταν με τα τσαρούχια στον δεύτερο γύρο.Και στον δεύτερο γύρο θα έβγαινε απέναντι στον κυβερνητικό υποψήφιο και θα αμφισβητούνταν από τα αριστερά η κυβερνητική πολιτική» είπε μιλώντας στο Μega o κ. Τσίπρας.

Ο κ. Αλαβάνος αυτή τη φορά δεν ακολούθησε την τακτική προηγούμενων ημερών, όταν με δηλώσεις του έξυνε παλιές πληγές με προσωπικές αναφορές κατά του κ. Τσίπρα.

Δεν έχει περάσει ένα δεκαπενθήμερο από τότε που ρωτήθηκε για τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΝ και ο κ. Αλαβάνος απάντησε καυστικά: «Την έκανα την αυτοκριτική μου αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας.Πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να αναστρέψεις μια κακή πορεία, για την οποία έχεις κι εσύ ευθύνη».

Ωστόσο στα πρόσφατα πυρά που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας όταν ρωτήθηκε από «Το Βήμα» ότι «δικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: