Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Δημιουργία Δικτύου Γυναικών προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Από την Καθημερινή
Σάββατο, 15/3/2008

Δημιουργία Δικτύου Γυναικών προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

«Πιστεύω στις δυνατότητες της γυναίκας και ξέρω ότι, η συντήρηση όπου κι αν βρίσκεται, θέλει να δημιουργεί φοβικά σύνδρομα. Χρησιμοποιεί πολλές φορές τη γυναίκα που αισθάνεται μεγαλύτερη ανασφάλεια, έχει λιγότερη μόρφωση, όχι μόνο στη χώρα μας, παγκοσμίως. Αλλά, επίσης, η συντήρηση θέλει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, να μην ασχολείται, να ιδιωτεύει, να φοβάται, να είναι κάτω από την επιρροή διαφόρων συντηρητικών αντιλήψεων ή θεσμών και φορέων. Αυτό είναι που θέλει ουσιαστικά και η κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Τομέα Γυναικών στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις εμπειρίες του σε θέματα αντιμετώπισης των γυναικών σε διάφορες χώρες που είδε, ως υπουργός Εξωτερικών, και τόνισε ότι «η απελευθέρωση της γυναίκας, είναι απελευθέρωση για την ίδια την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την ΝΔ, με αφορμή το συνταξιοδοτικό, λέγοντας ότι «θέτει στην γυναίκα το δίλημμα αν θα πρέπει να εργαστεί ή να μείνει στο σπίτι».

«Αυτό το οποίο λέμε εμείς, είναι, βεβαίως, να δούμε το θέμα της «σχετικής ισότητας». Αν θέλετε, πάντα θα υπάρχει ένα όριο διαφορετικό στην ηλικία για τη συνταξιοδότηση, που θα το δούμε στο μέλλον, αλλά να το δούμε όταν πια έχουμε φθάσει σε ένα άλλο επίπεδο, στο οποίο έχουν φθάσει άλλες κοινωνίες» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις οργανωτικές αλλαγές που έχει προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ και οι οποίες προβλέπουν ποσόστωση για την συμμετοχή γυναικών στα όργανα του Κινήματος, καθώς και στις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ οι οποίες «στηρίζουν την οικογένεια και την γυναίκα».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τις γυναίκες να οργανωθούν στις Δημοτικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσουν το Δίκτυο Γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: