Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Ομιλία Luis Ayala, Γ.Γ. Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο 8ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΟΜΙΛΙΑ
LUIS AYALA
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΣΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Φίλες και φίλοι, είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά σας βλέπω να υπάρχει μια αισιοδοξία. Όλοι όσοι είμαστε από τα νιάτα σας στο σοσιαλισμό, μάθαμε από πολύ νωρίς την εγκαρδιότητα, το θερμό συναίσθημα που υπάρχει σε αυτό το κίνημα και στον κόσμο των σοσιαλιστών.

Πρέπει να πω ότι το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του προσέφερε πάντα και προσφέρει μεγάλη δεσμευτικότητα και υποστήριξη και ξυπνά συναισθήματα αλληλεγγύης και συμπάθειας των σοσιαλιστών ανά το παγκόσμιο.

Όταν ήμουνα ακόμη νεαρός, στις αρχές και στα πρώτα μου βήματα στο σοσιαλιστικό κίνημα, είχα την καταπληκτική εμπειρία που δε θα ξεχάσω ποτέ μου, να κάνω χειραψία με τον τότε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Και θυμάμαι τους αγώνες, θυμάμαι όλη την πορεία και με μεγάλη χαρά και περηφάνια θυμάμαι και βλέπω πως το ΠΑΣΟΚ έγινε πλήρες μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αυτή η χειραψία με τον Ανδρέα Παπανδρέου τότε, στα πρώτα δικά μου βήματα σαν νεαρός, είναι κάτι που με οδήγησε και με εμπνέει ακόμη. Γιατί είναι οι άνθρωποι το ξέρετε πάντα που χτίζουν τα κόμματα και είναι με ανθρώπους όπως τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, που μαζί με τις ίδιες αξίες, με τις ίδιες αρχές χτίζουμε και κρατούμε μαζί αυτή την πορεία μας για το μέλλον.

Ο δρόμος μπροστά είναι ένας: Μαζί. Μαζί θα προχωρήσουμε, με κοινούς αγώνες, με κοινό όραμα και με την Ηγεσία μας αφοσιωμένη σε αυτά τα οράματα και σε αυτές τις αξίες. Και μέσα από όλα αυτά, μέσα από αυτές τις αξίες, μέσα από αυτούς τους αγώνες, αυτή την ενότητα, που μας οδήγησε να έχουμε έναν καταπληκτικό Πρόεδρο, έναν Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που μας οδηγεί σε αυτά τα οράματα και σε αυτές τις αξίες: Το Γιώργο Παπανδρέου.

Και είναι σαφές σε όλους πως ένας Ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει ένα μεγάλο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ προς την αλλαγή, όντως είναι ο καλύτερος Ηγέτης και για τη Σοσιαλιστική μας Διεθνή. Σε αυτή την εποχή της παγκοσμιοποίησης και των απειλών, εναπόκειται στο σοσιαλισμό να οδηγήσει και να ηγηθεί για να επέλθει αυτή η αλλαγή. Έχουμε στη Σοσιαλιστική Διεθνή 159 μέλη, κόμματα και οργανώσεις.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής αποτελεί μία μεγάλη πλατφόρμα, μία μεγάλη υπόσχεση για αλλαγή. Σε όλα τα θέματα αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε να καταπολεμήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή, την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, επίσης για την ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών θεσμών σε κάθε χώρα, σε όλη τη γη. Επίσης θα αγωνιστούμε για μία παγκόσμια οικονομία η οποία αντί να διευρύνει θα μικραίνει την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής ηγείται, είναι μπροστάρης αν θέλετε σε αυτό τον αγώνα για αλλαγή, σε αυτή την υπόσχεση για αλλαγή.

Και φυσικά στην πορεία μας αυτή έχουμε πάρα πολλά καλά νέα αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πρωτοπορεί με πάρα πολλές προτάσεις και συμπεράσματα για την μελλοντική μας πορεία.

Και το επόμενο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει αποφασιστεί να λάβει χώρα εδώ στην Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα, το τέλος Ιουνίου. Έτσι πλάι – πλάι, χέρι με χέρι οι σοσιαλιστές της Ελλάδας, οι σοσιαλιστές του κόσμου θα επαναλάβουν αυτή τη δέσμευση για να φέρουν την αλλαγή, τη δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο.

Μαζί όλοι, μαζί και εγώ με τον Γιώργο θα αγωνιστούμε να φέρουμε την ευημερία, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο. Όπως ακούσαμε και από τον κ. Πρόεδρο από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι τη Κολομβία.

Επίσης και στο Κυπριακό θα αγωνιστούμε και θα στηρίξουμε τη νέα κυπριακή κυβέρνηση στον αγώνα της για την εξεύρεση μιας δίκαιας λύσης για το κυπριακό πρόβλημα.
Στον αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Όλοι μαζί, επαναλαμβάνω θα εργαστούμε για να στηρίξουμε, για να δικαιώσουμε τις ελπίδες και τους αγώνες των εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μας στηρίζουν και αγωνίζονται μαζί μας.

Και αυτή τη στιγμή σήμερα από αυτό το βήμα κοιτάζοντας γύρω μου και βλέποντας την ελπίδα μέσα σας, βλέποντας τους αγώνες σας, πρέπει να σας διαβεβαιώσω σύντροφοι και συντρόφισσες ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε.

Με τις θερμότερές μου ευχές.

Πιστεύω στη νίκη και πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: