Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την Παιδεία

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ενιαία και σαφή θέση για τα θέματα της εκπαίδευσης, την οποία εκφράζω εγώ σήμερα», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την απουσία του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά τη συζήτηση στη Βουλή, επίκαιρης επερώτησης τους, σχετικά με τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, ο κ. Ταλιαδούρος, απέρριψε τις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης, «τροφοδοτεί τη κρίση και την ανασφάλεια παραμονές των πανελληνίων εξετάσεων».

Ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επανειλημμένα, με πράξεις και δηλώσεις της έχει εκφράσει την στήριξη της στο δημόσιο πανεπιστήμιο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος θα είναι μακρύς, με όλους τους ενδιαφερομένους και το θέμα και δεν θα κλείσει αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για προτάσεις και παρατηρήσεις. «Ο υπουργός είπε ανοίγει ο διάλογος ο νόμος θα έρθει στην επόμενη βουλή ώστε δοθεί επαρκής χρόνος».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η απουσία του αρμόδιου υπουργού συνιστά προσβολή των θεσμών αλλά και περιφρόνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας» και τον κατηγόρησε ότι κρύβεται, την ώρα που βρισκόμαστε, παραμονή εξετάσεων, σε μια γενικευμένη αναστάτωση και κρίση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

«Κανείς δεν κρύβεται. Πολύ περισσότερο ο υπουργός Παιδείας, που όσες φορές χρειάστηκε, ήρθε στη Βουλή για να απαντήσει», σημείωσε ο κ. Ταλιαδούρος.

Από την πλευρά του, τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και οι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο, επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για την συμφωνία του ΟΤΕ αλλά και για τη στάση της στην ενέργεια του κ. Βγενόπουλου να καταθέσει αγωγή κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στο ΠΑΣΟΚ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης κατηγορώντας το για «δημαγωγία και ασθενή πολιτική μνήμη, ελλείψει προτάσεων».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο, για «προκλητική σιωπή της κυβέρνησης», ενώ σημείωσε ότι ο κ. Βγενόπουλος απέφυγε να στραφεί με αγωγές κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του «που τον θεώρησαν αναξιόπιστο και προσέβαλαν την εταιρία του».

Η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε επικίνδυνή και ύποπτη για τα πολιτικά ήθη, τη συστηματική άρνηση της κυβέρνησης να καταδικάσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις τόσο του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη όσο και των άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα τους ο Μάρκος Μπόλαρης και Μιλένα Αποστολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: