Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Γ. Παπανδρέου: Ο λαός θέλει και θα επιβάλει τη συνεργασία

Τα σενάρια εκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν στο προσκήνιο μετά τη δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων από παράγοντες των δύο κομμάτων.

Ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συμφωνήσει με τον Ν. Κωνσταντόπουλο στην ανάγκη «συνεννόησης, ευρύτερης συνάντησης ή και συνεργασίας σε περιφερειακό, κοινοβουλευτικό ή και κυβερνητικό επίπεδο των δυνάμεων της Αριστεράς».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε, ο ελληνικός λαός το θέλει και ακόμη και αν οι ηγεσίες δεν θέλουν, θα το επιβάλει στις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου του ΙΣΤΑΜΕ για τα σαράντα χρόνια από τον Μάη του '68.

Απάντησε έτσι -«όσο πιο θετικά και ευγενικά μπορούσε», σύμφωνα με τους συνεργάτες του- στο άνοιγμα του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου, που είχε προηγηθεί. «Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ θα πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να θέσουν ως στόχο τη δημιουργία κοινής κυβέρνησης», είχε πει λίγο νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της ανανεωτικής Αριστεράς.

Αιχμές

«Εμείς το θέλουμε, αλλά ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας είναι απορριπτικοί», σχολίαζαν αμέσως μετά οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, θέλοντας να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους από τη μέχρι σήμερα αδυναμία συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Αλλοι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως, ήταν πιο αιχμηροί.

«Ο Νίκος θυμήθηκε τη συνεργασία τώρα που βγήκε από την πολιτική», έλεγαν στο περιθώριο της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν για την αποστροφή του πως τα δύο κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του... πρωθυπουργού!

«Πρωθυπουργός γίνεται ο αρχηγός του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές», δήλωναν και αναρωτιόνταν «μήπως ενδιαφέρεται ο ίδιος»! «Νόμιζα πως είχε καπαρώσει τη θέση του... Προέδρου της Δημοκρατίας», προσέθεταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: