Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Επερώτηση Θ. Πάγκαλου για Deutsche Telekom

«Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, 16.000 μικρομέτοχοι της Deutsche Telekom (DT) προσέφυγαν εναντίον της, κατηγορώντας την διοίκηση της επιτροπής για απάτη και συγκεκριμένα ότι υπερεκτίμησε την μετοχή της στην τρίτη φάση ιδιωτικοποίησής της, το 2000», αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος σε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

«Η δίκη ενώπιον του Εφετείου της Φρανκφούρτης παίρνει τερατώδεις διαστάσεις, με τη συμμετοχή 800 δικηγόρων που υποστηρίζουν 870 αγωγές.

Οι ενάγοντες ζητούν 80 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις και ψηφίστηκε ένας ειδικός νόμος για να καλύψει την δίκη-μαμούθ το 2005.


Οι μικρομέτοχοι θεωρούν ότι η DT υπερεκτίμησε την ακίνητη περιουσία και απέκρυψε την σκανδαλώδη αγορά για 40 δις ευρώ της αμερικανικής VoiceStream. Η δίκη θα κρατήσει από 10 έως 20 χρόνια», επισημαίνει ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος θέτει στον υπουργό τα εξής ερωτήματα:

«Γνωρίζει η Ελληνική Κυβέρνηση τα στοιχεία αυτά του προνομιακού εταίρου της (DT);

- Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για να προστατέψει τους μετόχους του ΟΤΕ και ειδικότερα τους μικρούς μετόχους και για να αποφύγει πιθανή ζημία του Δημοσίου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: