Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "ALPHA 98.9" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΥΣΗ (30 ΜΑΪΟΥ 2008)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως ξέρετε οι περισσότεροι από εσάς η άλλη Πέμπτη στις 5 Ιουνίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Πολλές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Το Σάββατο υπάρχει μία στο Σύνταγμα η οποία είναι ενδιαφέρουσα. Μπορεί να οργανώνεται από έναν κομματικό φορέα, αλλά αυτό πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες οι οποίες μπορεί να διακινηθούν σε μια τέτοια εκδήλωση προκειμένου να μπορέσουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Την κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σπύρος Κουβέλης είναι ένα από τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ τα οποία έχουν αναλάβει ένα κομμάτι αυτού που θα λέγαμε ευρύτερα ως τομέα περιβάλλοντος. Είναι πολιτικός εκπρόσωπος για το περιβάλλον και τη χωροταξία και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Κύριε Κουβέλη τι κάνετε;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Καλησπέρα σας τι κάνετε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλησπέρα μια χαρά εσείς;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Μια χαρά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε ετοιμάσει μάλλον μια περιβαλλοντική γιορτή θα το λέγαμε καλύτερα;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ακριβώς όπως το είπατε. Επειδή δε θέλουμε να έχει μόνο το χρώμα μιας κομματικής διοργάνωσης είπαμε να κάνουμε κάτι πιο ασυνήθιστο. Κάτι πιο καινούριο, πιο φρέσκο.

Πάντως αυτό που εμείς οργανώνουμε είναι, όπως το λέτε, μια γιορτή για το περιβάλλον. Δε θέλουμε να δώσουμε το κλίμα και την αίσθηση του τρόμου και της καταστροφολογίας για το περιβάλλον, αλλά αντίθετα να δείξουμε στους πολίτες και στα παιδιά, που θα έρθουν στο Σύνταγμα, ότι και λύσεις υπάρχουν και δυνατότητες και χρόνος να επιδιώξουμε όλοι μαζί να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλετε να μας πείτε τι έχει προγραμματιστεί;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βεβαίως η σκέψη μας ήταν ότι, θέλουμε να δείξουμε με έμπρακτο και εύγλωττο τρόπο ξεκινώντας στις 10:00 το πρωί, όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέματα περιβάλλοντος.

Θα υπάρχουν βίντεο που θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και στις 12:00 περίπου το μεσημέρι θα έρθει στο χώρο της εκδήλωσης ο Ευγένιος Τριβιζάς, που είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους παραμυθάδες στον κόσμο και θα διαβάσει ο ίδιος ένα δικό του παραμύθι που λέγεται «Ο πύρινος δράκος και τα τρία δάση». Και θα το διαβάσει και σε παιδιά και σε μεγάλους και στη συνέχεια θα συζητήσει γι’ αυτό το παραμύθι και για το περιβάλλον με παιδιά και μεγάλους.

Αυτό θα τελειώσει γύρω στις 1:30 και μετά θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφιών κλπ. και το απόγευμα στις 6:30 έχουμε μια συζήτηση με ομιλητές ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συμμετάσχω και εγώ ως εκπρόσωπος του Κινήματος για το περιβάλλον, το Δημήτρη Λάλα Καθηγητή Πανεπιστημίου και εκπροσώπους του WWF και της GREENPEACE, οι οποίες οργανώσεις να πω ότι συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Και στις 8:30 θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του περιβάλλοντος και για την 5η Ιουνίου που είναι παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Αυτά συνοπτικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια τουλάχιστον στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που μιλάμε και μετά τις περσινές τεράστιες καταστροφές να δημιουργηθεί αυτή η αίσθηση της πανστρατιάς στον κόσμο προκειμένου στους Έλληνες εννοώ προκειμένου να μπορέσουμε να προστατεύσουμε κάποια κομμάτια του δικού μας οικοσυστήματος;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει μια διαδικασία μετά τις πυρκαγιές αμέσως- θα θυμάστε- τις χιλιάδες κόσμου που είχε κατακλύσει το Σύνταγμα.

Το ζητούμενο είναι αυτούς τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν που ευαισθητοποιήθηκαν που έγιναν ενεργοί πολίτες για το περιβάλλον να τους κρατήσουμε σε μία κίνηση και να τους δείξουμε από εδώ και πέρα πώς μπορούν μέσα από τις προσωπικές και τις συλλογικές τους επιλογές να βοηθήσουν για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός μας. Δηλαδή επενδύουμε σε μια προσπάθεια, απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι, γι’ αυτό και κάνουμε μια τέτοιου είδους εκδήλωση, που είναι κοντά στο μέσο άνθρωπο, για να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την ενέργεια που είχε δημιουργηθεί.

Και εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Δηλαδή βλέπω αν θέλετε και με τη σημερινή μου ενασχόληση με το θέμα ότι οι Έλληνες πλέον είναι ανήσυχοι, ρωτάνε θέλουν να ενημερώνονται. Ψάχνουν να βρουν τρόπους πώς να κάνουν το καλό και όχι το κακό. Να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Και νομίζω ότι σιγά - σιγά κάτι θα πετύχουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Σπύρος Κουβέλης Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός εκπρόσωπος για το περιβάλλον και τη χωροταξία. Κύριε Κουβέλη καλή επιτυχία.

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σας δούμε όλους αύριο στο Σύνταγμα. Γεια σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γεια και χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: