Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Βολές Παπανδρέου κατά κυβέρνησης - «μειοψηφιών» για την κρίση στα ΑΕΙ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κρίση στα πανεπιστήμια, αλλά και σε μειοψηφίες που, όπως είπε, επιχειρούν να εξορίσουν την δημοκρατία από το πανεπιστήμιο, επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για την κατάσταση στην ανώτατη εκπαίδευση, τονίζοντας παράλληλα ότι «έχει έλθει η ώρα της ευθύνης για όλους».

«Ζούμε αυτές τις μέρες μια μεγάλη κρίση στον ελληνικό πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει εξορίσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο από τις πολιτικές της, τις προτεραιότητές της και την χρηματοδότηση της, ενώ από την άλλη μειοψηφίες με την αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά επιχειρούν να εξορίσουν την δημοκρατία από το Πανεπιστήμιο» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, μετά την συνάντησή του με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Ιδιαίτερα οξύς στις δηλώσεις του ήταν ο κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης, πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και επίσης προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων, λέγοντας πως «το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι έρμαιο και βορά, αυτήν την στιγμή, στις ομάδες κρούσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και όχι μόνο, οι οποίες λυμαίνονται το δημόσιο πανεπιστήμιο και θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους».

Ο κ. Γρυσπολάκης είπε ότι «ευθέως τις παρομοιάζω (τις προαναφερθείσες ομάδες) με τους αυτόκλητους σωτήρες που στις 21 Απριλίου 1967 θέλησαν να σώσουν, δήθεν, την δημοκρατία. Έτσι και αυτοί τώρα θέλουν δήθεν να σώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά στην πραγματικότητα το καταστρέφουν» και πρόσθεσε ότι την άποψή του την εξέφρασε στον κ. Παπανδρέου, όπως και παλαιότερα στον υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κάλεσε σε «ουσιαστική αντίδραση» τον πολιτικό κόσμο, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα, «διαφοροποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή την στιγμή, διότι το δημόσιο πανεπιστήμιο έχει να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που είναι αναντικατάστατος».

Ερωτηθείς για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Γρυσπολάκης είπε ότι «δεν μας αφορούν αυτήν την στιγμή τα ιδιωτικά, διότι το δημόσιο πανεπιστήμιο υπηρετούμε και αυτό θα παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο στην κοινωνία. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι είναι, πότε θα έλθουν, αν θα έλθουν και τι θα κάνουν είναι κάτι άγνωστο και ας μην ασχολούμαστε με αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: