Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, υπό το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας, έπεσε η χούντα των συνταγματαρχών.

Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, αντιστάθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την Δημοκρατία. Τους τιμούμε για όσα έκαναν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, χρόνια δημιουργικής και δημοκρατικής πορείας η χώρα μας άλλαξε ριζικά. Διαμορφώσαμε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Ενισχύσαμε το κύρος και την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή μας.

Σήμερα όμως, η χώρα μας βιώνει μία κρίση, τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε από τη μεταπολίτευση. Κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, και στο πολιτικό σύστημα κλονίζεται. Και την ίδια ώρα οι πολίτες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους, νοιώθουν απροστάτευτοι.

Οι πολίτες ζητούν σήμερα ηγεσία. Κυβέρνηση, που με αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας και σοβαρότητας, θα αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους, και θα ξαναφέρει εμπιστοσύνη, ελπίδα και προοπτική στη χώρα.

Είναι χρέος μας μαζί με όλες τις υγιείς, παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και την νέα γενιά του τόπου, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που κρατούν τη χώρα και την ελληνική κοινωνία σε ομηρεία, να αγωνιστούμε για να διευρύνουμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι δυνατή, με ισχυρούς θεσμούς, με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία και κοινωνική συνοχή. Την ελπίδα αυτή, την προοπτική αυτή, ενσαρκώνει το Κίνημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: