Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

«Κατηγορώ» από ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη του σκανδάλουΥπόθεση Siemens -

Από την Ημερησία

Ευθεία επίθεση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης για κουκούλωμα του σκανδάλου Siemens, σε συνεργασία μάλιστα με την κυβέρνηση, εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ευάγγ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα η Χαρ. Τρικούπη κατηγορεί όσους επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην υπόθεση ότι δεν έχουν... αυγά (βρε τον Καραμανλή...).

«Στην υπόθεση Siemens δεν κρίνεται μόνο το πολιτικό σύστημα, κρίνεται και η Δικαιοσύνη. Μετά από μία προανάκριση 18 μηνών, μία προανακριτική διαδικασία η οποία ήταν καθοδηγούμενη, χειραγωγούμενη, μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από διαρροές σε διάφορες κατευθύνσεις, ο αρμόδιος Εισαγγελέας κ. Αθανασίου επιλέγει να την κλείσει άρον άρον.

Επιλέγει να την κλείσει άρον άρον τη στιγμή που διαφαίνονται ευθύνες για εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφές πως σε όλη αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση και δια μέσου αυτής η δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά για τη συγκάλυψη, το κουκούλωμα της υπόθεσης.

Εξεταστική
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέφερε το αίτημα, με πιο εμφατικό τρόπο, όπως χαρακτηριστικά είπε, να ξεκινήσει άμεσα Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή στη Βουλή, καθώς δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για άρνηση.

«Υπάρχει πρόβλημα Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος, εκτιμώντας πως η εξέλιξη δεν αποτελεί ευθύνη ενός εισαγγελέα Πρωτοδικών αλλά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης που δεν άσκησε τις δικονομικές της δυνατότητες.

«Κυρίως όμως συνιστά ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού που αρνήθηκε πεισματικά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή ενός θεσμού, που παρά τα προβλήματά του θα επέτρεπε τη γρήγορη ανάδειξη της αλήθειας με την ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Αν η Δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη μία φορά, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη δύο και για την άρνησή της να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή και για τη μικροκομματική και μυωπική αφέλειά της να νομίζει ότι έτσι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ επειδή αυτό αντιδρά στις φήμες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευαισθησία από ό,τι η ΝΔ που υποδύεται την αδιάφορη ενώ είναι απλώς φοβισμένη».

Κατασκευασμένη προσπάθεια εμπλοκής του Γ. Παπανδρέου
Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί κατασκευασμένη την προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παπανδρέου είτε μέσω του κ. Τρεπεκλή είτε μέσω της συσχέτισης μέλους της οικογενείας του με τον κ. Χριστοφοράκο.

Χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση αυτή ήταν το ενημερωτικό σημείωμα από τον τομέα Τύπου του κόμματος που αναφέρεται σε «όσους νοσταλγούν και δεν έμαθαν τίποτα από το 65 και το 89, σε όσους προσπαθούν να αγγίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου αμολώντας μελάνι όπως η σουπιά, σε όσους δεν έχουν ούτε το παραμικρό στοιχείο, ούτε τα... αυγά να κατηγορήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κάτι συγκεκριμένο και περιορίζονται σε υπονοούμενα και εκβιαστικά σχόλια, σε όσους -για τους δικούς τους λόγους- παίζουν με ευκολία το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και συγκάλυψης της κυβέρνησης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρήθηκε να εμπλακεί στο σκάνδαλο, ώστε να φύγει η δημοσιότητα από τον υπουργό της κυβέρνησης που συνταξίδεψε με τον κ. Χριστοφοράκο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πάντως διέψευσε κατηγορηματικά τόσο τις δηλώσεις του μάρτυρα που επικαλείτο συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών του κ. Τρεπεκλή με τον κ. Παπανδρέου όσο και τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για τον κ. Νίκο Παπανδρέου.

«Και τα δύο αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θα κάνω εικασίες από πού προήλθαν.

Απλώς να θυμίσουμε σε όλους ότι ήρθαν την ημέρα ακριβώς που εγκαλείτο εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης για τη σχέση του με το ζήτημα της Siemens και το μεγάλο σκάνδαλο που υπάρχει πίσω από αυτό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: