Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

Πράσινη Ανάπτυξη - Η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στην Αίγλη Ζαππείου (Αίθουσα Πρωτέας), την Προγραμματική Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την Πράσινη Ανάπτυξη, που αποτελεί τον πρώτο από τους πέντε εθνικούς στόχους του Σχεδίου για τη Χώρα, τους οποίους παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 22 Φεβρουαρίου.

Η Πρόταση που θα παρουσιαστεί, προσδιορίζει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εντοπίζει τις πράσινες υποδομές που πρέπει να αναπτυχθούν και αναφέρεται διεξοδικά στη νέα θεσμική οργάνωση και τα εργαλεία πολιτικής, που είναι αναγκαία για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στο πράσινο πρότυπο.

Κεντρικό σημείο της Πρότασης του ΠΑΣΟΚ, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας υιοθετώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, υποστηρίζοντας τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικά φιλικές παραγωγικές διαδικασίες, αγαθά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι επενδύσεις αυτές, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς των πολιτών.

Σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, πέρα από τα άμεσα μέτρα, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στην πράσινη ανάπτυξη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC) καθηγητής κ. Αρθούρος Ζερβός.Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, επιστημονικών, παραγωγικών και περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων, οι οποίοι θα κληθούν να διατυπώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί το πλήρες κείμενο διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 Αίγλη Ζαππείου - Αίθουσα Πρωτέας

5:00 μ.μ.Έναρξη της ΕκδήλωσηςΠαρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου της Προγραμματικής Πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη

5.30 μ.μ.Ομιλία του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα

5.45 μ.μ.Ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC) καθηγητή κ. Αρθούρου Ζερβού

6.00 μ.μ.Παρεμβάσεις Εκπροσώπων Φορέων7.00 μ.μ.Ολοκλήρωση της Εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: