Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Το... ποίημα του Αλέκου Αλαβάνου

Με το ερώτημα «γιατί υποχρεωτικά να μιλήσω;» εμφανίστηκε και έριξε καρφιά και αιχμές για το κόμμα του αλλά και την ηγεσία της Κουμουνδούρου
«E» 7/11


Με αφορμή την ποιητική συλλογή της Νάντιας Βαλαβάνη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Αλέκος Αλαβάνος έσπασε τη σιωπή του.


Στενοί συνεργάτες και φίλοι του προετοίμαζαν εδώ και καιρό την επανεμφάνισή του, περιμένοντας την κατάλληλη αφορμή.



«Απρόβλεπτος» πολιτικός, φαίνεται πως όλο αυτό το διάστημα «μαγείρευε» την επιστροφή του.



Πολλοί περίμεναν να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.







Η απόφαση να εμφανιστεί πολύ πιο γρήγορα ασφαλώς και συνδέεται με τις συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο μοντέλο λειτουργίας, καθώς ο ίδιος δεν θα ήθελε να παρευρεθεί σε μία συνδιάσκεψη όπου θα ήταν ήδη όλα τελειωμένα.


Οπως όλα δείχνουν, ο Αλέκος Αλαβάνος έχει πάρει διαζύγιο από το κόμμα του, βαδίζοντας πλέον σε άλλο δρόμο.


Η σιωπή



Την απουσία του και κυρίως τη σιωπή του στην προεκλογική περίοδο ο κ. Αλαβάνος την αιτιολόγησε προχθές, επικαλούμενος τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη, και θέτοντας το ερώτημα «ΥΓ.: γιατί υποχρεωτικά να μιλήσω;».



Στην Κουμουνδούρου δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για την παρέμβαση του κ. Αλαβάνου. Αυτό πάντως που δεν θέλουν τα στελέχη του ΣΥΝ, είναι να ξαναγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα προ των εκλογών.


«Ο,τι έχουμε να πούμε, θα το πούμε στα όργανα του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσαν στελέχη του ΣΥΝ προσθέτοντας ότι πρωτίστως τους ενδιαφέρει το εγχείρημα και η προοπτική του σχήματος.



Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο κ. Αλαβάνος έβαλε απέναντί τον ΣΥΝ, καθώς δεν έλειψαν τα καρφιά και οι αιχμές για το κόμμα του αλλά και για την ηγεσία της Κουμουνδούρου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε «μεγάλη ήττα» το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε ότι «αντίπαλος της Αριστεράς δεν είναι εκτός των τειχών, διεισδύει εντός προσπαθώντας να παραγάγει αξίες σχετικές με τον κυνισμό, τον καριερισμό, το λάιφ στάιλ στο χώρο της», φωτογραφίζοντας την ηγεσία του ΣΥΝ.


Ανθρωποι που ξέρουν καλά τον κ. Αλαβάνο λένε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι «έχει κλείσει ο κύκλος του ΣΥΝ», θεωρεί ότι τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία να επιταχύνει με την παρουσία του τις εξελίξεις με οποιοδήποτε κόστος.


Η αχίλλειος πτέρνα του κ. Αλαβάνου είναι ότι στηρίζεται στις μικρές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «μαοϊκής και τροτσκιστικής προέλευσης», ενώ πολλοί επικρίνουν την προεκλογική στάση του.


Μήνυμα Τσίπρα

Αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, επιχείρησε να ξεδιαλύνει το τοπίο. Ζήτησε καθαρές κουβέντες στέλνοντας μήνυμα προς τις συνιστώσες ότι εάν επιθυμούν ενιαίο κόμμα θα πρέπει να αποδεχθούν βασικές αρχές και αξίες όπως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και ο δημοκρατικός σοσιαλισμός και ότι δημοκρατία στη βάση δεν σημαίνει «συγκεντρωτισμός και 11 συνιστώσες στην κορυφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: