Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Προσεχώς τα νεότερα για τα 5,5 δισ. στην «Ακρόπολις»

Ουδέν νεώτερον προέκυψε από κυβερνητικής πλευράς σχετικά με τη διαγραφή το 2008 από τη ΦΑΕΕ Αθηνών του υπέρογκου ποσού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» για εικονικές συναλλαγές.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους τού οικονομικού έτους 2008, παρέπεμψε για περαιτέρω πληροφορίες σε επόμενη συνεδρίαση.


Προκάλεσε έτσι την αντίδραση του προκατόχου του, Ν. Λέγκα, ο οποίος ανέφερε ότι η μη ενημέρωση από την κυβέρνηση προκαλεί έκπληξη.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα, επέμεινε στα περί σκανδάλου καταθέτοντας μάλιστα νέα στοιχεία.

Σύμφωνα μ' αυτά, με έγγραφο που υπέγραψε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, αποφασίστηκε η διαγραφή του αστρονομικού αυτού ποσού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο, όπως είπε ο κ. Κουσελάς, «κρίνονται εμπρόθεσμες οι ασκηθείσες προσφυγές της επιχείρησης, τις οποίες προηγουμένως η ΦΑΕΕ είχε θεωρήσει εμπρόθεσμες».

Αυτό, κατά τον ίδιο, σημαίνει ότι την απόφαση δεν την έλαβε η ΔΟΥ από μόνη της, αλλά στην υπόθεση ήταν αναμεμειγμένο και το υπουργείο Οικονομικών.


Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: