Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

«Αλληλεγγύη» στην Ελλάδα ζητά ο γάλλος σοσιαλιστής Ζακ Λάγκ

Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την Ελλάδα και να αποδείξουν «πιο είναι το βαθύτερο νόημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», απηύθυνε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος σοσιαλιστής και πρώην υπουργός του Φρανσουά Μιτεράν Ζακ Λάγκ.

"Είναι συμφέρον της Ευρώπης να υποστηριχθεί η Ελλάδα" είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην άτυπη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ε.Ε ότι:

"Οι Ευρωπαίοι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν πιο είναι το βαθύτερο νόημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από αγάπη για την Ελλάδα, από σεβασμό για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και για την ίδια την Ευρώπη πρέπει να αντιδράσουμε".

"Καλώ τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, να δείξουν μία πραγματική αλληλεγγύη και να υποστηρίξουν την Ελλάδα".

"Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι σε δύσκολες στιγμές είναι ικανή να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων" είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Πορτογαλία και την Ισπανία, λέγοντας ότι η Ελλάδα "αποτελεί μία ειδική περίπτωση" για δύο λόγους :

"Πρώτα απ' όλα είναι μία χώρα που κληρονόμησε μία καταστροφική κατάσταση την οποία δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση και κατά δεύτερο, έχει ήδη δεχθεί σφοδρές επιθέσεις από τους κερδοσκόπους".

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό, αναγνώρισε ότι "περνάει μία σκληρή δοκιμασία", ο ίδιος όμως πιστεύει ότι "είναι ένας λαός ικανός να αποδείξει ότι έχει ένα υψηλό πνεύμα υπευθυνότητας". "

Ο ελληνικός λαός", είπε, "ξέρει ότι πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα που όμως είναι απαραίτητα για να ξεπερασθεί η κρίση και να επιτευχθεί η ανάκαμψη".

Ακόμη αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, είπε ότι πρόκειται για έναν "έντιμο πολιτικό που απέδειξε ότι έχει κουράγιο και θάρρος και γι αυτό αξίζει την εκτίμηση, τον σεβασμό και την υποστήριξη ".

Ο Ζακ Λάγκ κατέληξε λέγοντας ότι είναι "ευτύχημα για την Ελλάδα που έχει σήμερα στο τιμόνι μία έντιμη και με γερές βάσεις ομάδα πολιτικών".



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: