Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

«Ξέφραγο αμπέλι» για Ζήμενς και Ιντρακόμ ο ΟΤΕ

Οφέλη πολλών εκατομμυρίων αποκόμισαν Siemens και Intracom σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πρώην τεχνικός διευθυντής συντήρησης δικτύου του ΟΤΕ (2002-2005) Ν. Μπαριτάκης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με την γερμανική εταιρεία.

Ο κ. Μπαριτάκης απέδωσε ίσες ευθύνες για την κατάσταση αυτή τόσο στον Λ. Αντωνακόπουλο, όσο και στον Π. Βουρλούμη που είχαν διατελέσει πρόεδροι του Οργανισμού, κατηγορώντας τους ότι είχαν μεταβάλει τον ΟΤΕ σε “ξέφραγο αμπέλι υπέρ των προμηθευτών”.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής συντήρησης δικτύου του ΟΤΕ ισχυρίστηκε ότι πήρε άνωθεν εντολή να δώσει το “πράσινο φως” προκειμένου να παρέμβουν οι προμηθευτές στα δίκτυα, δηλαδή στα απόρρητα των επικοινωνιών. Όπως τόνισε αρνήθηκε να το πράξει, καθώς όπως τόνισε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κερκόπορτα για να γίνουν υποκλοπές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είχαν “φρακάρει” οι αποθήκες του ΟΤΕ, καθώς γινόταν αφειδώς παραγγελία υλικών, ενώ ισχυρίστηκε ότι δε συναίνεσε σε παραγγελία 45 εκατομμυρίων ευρώ και ότι προκειμένου να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος Ν. Μανασής αναγκάστηκε να μειώσει το αποθεματικό των αποθηκών σε υλικά.

Όπως σημείωσε δεν κλήθηκε να δώσει ποτέ εξηγήσεις κατά την εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι από το 2003 έως και το 2005 ο ΟΤΕ ζημιώθηκε κατά 55 εκατ. ευρώ από υπερβολικές παραγγελίες και υπερτιμολογήσεις κατά 30% σε υλικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το Νοέμβριο του 2004 είχε καταθέσει διετή προυπολογισμό για προμήθεια υλικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, όμως κατά το δ.σ. που πραγματοποιήθηκε για την έγκριση του προγράμματος, κατατέθηκε άλλος προϋπολογισμός, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, πενταετούς διάρκειας προσαυξημένος κατά 30% για κάθε έτος.

Από FactorX

Δεν υπάρχουν σχόλια: