Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πώς "χάθηκε" το δημόσιο χρήμα σε "επενδύσεις" στη Θράκη

"Τρωκτικά" απέσπασαν τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος για ανύπαρκτες "επενδύσεις" στην Θράκη, καταγγέλλει με ερώτησή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προς το υπουργείο Οικονομίας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στο υπόμνημα του Δημήτρη Παφίλη, τ. διευθυντή της ΕΤΒΑ, όπου αναφέρεται πως πάνω από 40 εργοστάσια εγκαταλείφθηκαν στη Θράκη, οι πόροι των φορολογούμενων εξανεμίστηκαν και οι θέσεις εργασίας για τις οποίες διατέθηκαν οι επιχορηγήσεις δεν υλοποιήθηκαν ούτε για μια μέρα, αφού ουδέποτε λειτούργησαν οι επιχορηγούμενες επενδύσεις.

Η καταγγελία Παφίλη, η οποία απευθύνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι συγκεκριμένη και αναφέρει συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως την Ο ΠΑΝ Α.Ε. και την Cocomat A.E.

Υπογραμμίζεται ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες είχαν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους και η επιχορήγηση των επενδύσεων με κρατικά χρήματα έφτασε και ξεπέρασε το 60% του κόστους των παγίων, με κύριο και δεσμευτικό σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τις: Λιπάσματα Θράκης Α.Ε., Πλαστικά Κομοτηνής Α.Ε., ΒΙΟΜΕΚΑΤ Α.Ε., Ευρωπλαστική Α.Ε., Αθλητικά Όργανα Θράκης, Ελληνική Βιομηχανία Φίλτρων Α.Ε., Κλιματιστικά Βορείου Ελλάδος Α.Ε., ΛΑΣΑΚ ΑΕΒΕ.

Ο Δ. Παφίλης ζητεί την αποστολή επιθεωρητών για την έρευνα δικαστικών υποθέσεων οι οποίες έφτασαν στο ακροατήριο με κατηγορία για απάτη μεγάλης ζημίας σε βάρος του Δημοσίου και επιβλήθηκαν αυστηρές ποινές από το τριμελές Εφετείο Θράκης, και οι οποίες εξαφανίστηκαν τελικά, ολοσχερώς, από το Πενταμελές Εφετείο.


Aπό την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: