Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η κοροϊδία δεν περνάει πια

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Δεν με ξάφνιασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με όσα είπε μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης. Αλλωστε, ποτέ δεν έκρυψα όλο αυτό το διάστημα την άποψή μου ότι τα περί συναίνεσης της Ρηγίλλης ήταν μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα και ότι ο Σαμαράς πολιτεύεται υπερασπιζόμενος την πολιτική Καραμανλή. Ολα τα άλλα είναι εξωραϊσμοί αφελών, ανόητων ή κομματικών αναλυτών.

Προχθές ο Α. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ΝΔ διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε. Σήμερα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι για κανέναν». Και αμέσως μετά τηλεοπτικοί και άλλοι «αναλυτές» των πολιτικών πραγμάτων έσπευσαν να καταλήξουν στη διαπίστωση ότι ο Σαμαράς αποστασιοποιείται από τον Καραμανλή και την πολιτική των κυβερνήσεών του. Σας διαβεβαιώνω ότι έχω ακούσει και πολύ καλύτερα ανέκδοτα απ’ αυτό.

Μπορεί ο Σαμαράς να θέλει να το κάνει, να καταλαβαίνει ότι τον συμφέρει να το κάνει, να ξέρει ότι αν δεν γυρίσει την πλάτη στο παρελθόν, δεν μπορεί να προσβλέπει στο μέλλον, αλλά δεν αντέχει, δεν τον παίρνει να το κάνει. Και ο λόγος είναι απλός: υπάρχουν προϋποθέσεις, στις οποίες δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί.

Για να ξεκόψει, για παράδειγμα, τις σχέσεις του με το παρελθόν, θα πρέπει να μιλήσει ανοιχτά και συγκεκριμένα για όλα εκείνα που οδήγησαν τη ΝΔ στην ταπεινωτικότερη πολιτική ήττα της ιστορίας της. Θα πρέπει ν’ απολογηθεί για τα σκάνδαλα, για τις πολιτικές επιλογές της πενταετίας, για την οικονομική κατάντια της χώρας και για τους σημερινούς συνεργάτες του, που είναι οι χθεσινοί συνεργάτες του Καραμανλή και συνένοχοί του, όπως κι ο ίδιος, στις μέρες και στα έργα των κυβερνήσεών του.

Είπε ο Σαμαράς πως δεν απολογείται για κανέναν. Αλλά του διαφεύγει ότι δεν κληρονόμησε περίπτερο ή μίνι μάρκετ. Κληρονόμησε ένα κόμμα και άρα κληρονόμησε και τα θετικά και τα αρνητικά του κι αν κάτι απ’ αυτά θέλει να το αποκηρύξει ή να το αποποιηθεί, θα πρέπει να το δηλώσει ρητά και να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους το κάνει.

Ο Α. Σαμαράς και οι συνεργάτες του αρκετά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό επί πέντε χρόνια ως στελέχη του Καραμανλή. Κάνουν λάθος, αν νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν την ίδια πρακτική.
Από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: