Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Θεσσαλονίκη: Ο υπόκοσμος... της ΕΛΑΣ ή ... οι μπατσοι πουλανε την ηρωίνη; (έλα τωρα...)

Στα χνάρια του... υποκόσμου βάδιζε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου έγινε η επέμβαση των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ.

Οπως αποκαλύπτεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στη δικογραφία, οι αστυνομικοί δε δίσταζαν να χρησιμοποιούν εξαρτημένους χρήστες για να «στήνουν» υποθέσεις και να αυξάνουν την... παραγωγικότητά τους, ενώ φέρονται να αντάμειβαν τους συνεργάτες τους με δόσεις από κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών. Από την πλευρά τους, οι δύο αξιωματικοί που συνελήφθησαν αρνούνται κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος τους.

Ο 43χρονος υπάλληλος της Helexpo, ο οποίος συνελήφθη ως «πληροφοριοδότης», φέρεται ότι έπαιρνε το 10% από τις ποσότητες ναρκωτικών που κατάφερνε να κατασχέσει το τμήμα χάρη και στη δική του συνδρομή. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Βόρειας Ελλάδας τον συνέλαβαν να έχει στην κατοχή του 36,9 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία φέρεται να προμηθεύτηκε από ανθυπαστυνόμο του τμήματος μετά τη σύλληψη Αλβανού με περίπου 750 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν ανάμεσα στον «πληροφοριοδότη» και τον ανθυπαστυνόμο είναι ενδεικτικές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αστυνομικός συμβουλεύει το 43χρονο, όταν εκείνος νιώθει ότι παρακολουθείται από άνδρες της Ασφάλειας.

Οι διάλογοι

Αστυνομικός: Ελα, μαλ..., σε έχουν από πίσω τελικά ή όχι;

43χρονος: Είναι στημένοι εκεί, σε είπα, ρε.

Αστυνομικός: Πού είναι; Πάνω στην Αγγελάκη είναι;

43χρονος: Πάνω στην Αγγελάκη είναι, ένας ήταν μέσα στη ΔΕΘ.

Αστυνομικός: Πήγαινε, ακούμπα ό,τι έχεις και δεν έχεις μακριά και μην κάνεις τίποτε.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο ανθυπαστυνόμος συμβουλεύει το συνεργάτη του προκειμένου ν' αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο από άλλους αστυνομικούς. Οπως προκύπτει από τις ίδιες συνομιλίες που καταγράφηκαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, ο 43χρονος αναλάμβανε ακόμη και να μεταφέρει χρήματα σε αλλοδαπούς κρατουμένους στο Τμήμα Μεταγωγών κατ' εντολήν του ανθυπαστυνόμου.

43χρονος: Θα βγω και σε πήρα επειδή μου είπες κάτι για το Μεταγωγών.

Αστυνομικός: Ναι, θα μπορέσεις να του δώσεις, να του αφήσεις είκοσι ευρώ, αλλά μην αφήσεις στοιχεία και τέτοια.

43χρονος: Πώς θα γίνει αυτό, ρε;

Αστυνομικός: Θα πας εκεί, στη σκοπιά, και θα πεις, κάποια χρήματα να δώσω γι' αυτόν τον Αλβανό. Ασ' το, άσ' το, θα το κανονίσω διαφορετικά.

Το «μερίδιο»

Το «αλισβερίσι» μεταξύ των αστυνομικών και του 43χρονου αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες που έχει ο «πληροφοριοδότης» μ' ένα φίλο του. «Θ' αρχίσετε καινούργια περιπέτεια πάλι;», τον ρωτάει χαρακτηριστικά ο φίλος του και τον παροτρύνει να συνεχίσει τη συνεργασία του με τις αστυνομικές αρχές. «Αντε μια δουλειά να βγάλουν, να πάρουν ένα κιλό και να πουν πάρε εσύ 100 κομμάτια να ηρεμήσεις, να σου δώσουν τα ποσοστά σου και να παν να γαμ...», λέει χαρακτηριστικά σε μία από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, τα ραντεβού φέρεται να δίνονταν ακόμη και μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Αστυνομικός: Ελα από το γραφείο λιγάκι να σε δω, εντάξει;

43χρονος: Θα ρθω σε μισή ώρα εκεί από κάτω, άμα είναι.

Αστυνομικός: Κ. είσαι κανονικά στο γραφείο;

Αστυνομικός: Ναι, έλα πάνω, ρε αγόρι μου, έλα πάνω είμαι, έλα πάνω, είμαι εντάξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γραφείο του προϊσταμένου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ποσότητα 210 γραμμαρίων ηρωίνης, η οποία δεν είχε δηλωθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για κατασχεμένα ναρκωτικά τα οποία βρέθηκαν έπειτα από πληροφορία σε σημείο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθήνας. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, ήταν θέμα ωρών να σχηματιστεί δικογραφία κατ' αγνώστων.

Οι δύο αστυνομικοί και ο 43χρονος «πληροφοριοδότης» οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το βράδυ της Κυριακής και, αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών από κοινού, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Από τον Αγγελιοφόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: