Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπλέκουν και την ΕΠΟ σε κύκλωμα

Ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος όσων έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό γνωστού μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA χρήματα έχουν καταθέσει ακόμα και παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και στοιχηματικές εταιρείες του Λονδίνου, με τις υποψίες να θέλουν τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμμετέχουν σε κύκλωμα, που έστηνε αγώνες ποδοσφαίρου.


Οπως έχει γίνει γνωστό στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γνωστού μάνατζερ έχουν βρεθεί καταθέσεις από ποδοσφαιριστές, διαιτητές, προπονητές, ενώ σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες καταθέσεις έχουν κάνει και παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και στοιχηματικές εταιρείες, που εδρεύουν στην Αγγλία.

Μέχρι ώρας έχουν καταθέσει αρκετοί από τους 100 περίπου ανθρώπους, που έχουν κάνει καταθέσεις, ενώ θα καταθέσουν κι οι υπόλοιποι. Οι έρευνες συνεχίζονται, για την ώρα ωστόσο παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι χρηματισμού. Ωστόσο οι υποψίες, που βαραίνουν τους καταθέτες, οδηγούν στο συμπέρασμα πως συμμετείχαν σε κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

"Υπάρχει πολιτική βούληηση να βρεθεί η άκρη του νήματος"

Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε στο MEGA ο Γιάννης Καπελέρης, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ. "Εχουμε βρει στους λογαριασμούς καταθέσεις από Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές, που παίζουν ακόμη και σε μεγάλες ομάδες», ενώ επισήμανε "τη βούληση της Πολιτείας να βρει την άκρη του νήματος, έστω κι αν χρειαστεί αρκετός καιρός", είπε αρχικά ο Καπελέρης και πρόσθεσε.

"Πράγματι υπάρχουν καταθέσεις. Όταν υπάρχει φοροδιαφυγή εξετάζουμε όλες τις πλευρές και όλες τις ροές των χρημάτων. Υπάρχει πολιτική βούληση η υπόθεση να ξεκαθαρίσει. Το πόσο αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στο τέλος αυτής της υπόθεσης δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμπλέκονται ξένες εταιρείες, ενδεχομένως και υπεράκτιες εταιρείες, χρειαζόμαστε δικαστική συνδρομή και πρέπει τα όποια αποτελέσματα του ελέγχου να είναι ασφαλή και πέραν κάθε αμφισβήτησης. Εμείς εξετάζουμε τις ροές των χρημάτων, τα πρόσωπα που συναλλάσσονται και την αιτία που συναλλάσσονται. Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά. Για να φτάσουμε στο τέλος πρέπει να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι και σε όλο το εύρος τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: