Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στις περιφέρειες και στους δήμους ψηφίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση - Στηρίζεται από το ΚΚΕ


Οι εκλογές είναι πολιτικές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι περιφέρειες και οι δήμοι με τον «Καλλικράτη», με τον οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ, είναι κρατικός μηχανισμός δίπλα στην κυβέρνηση και στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση:

- Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.

- Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

- Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που κοροϊδεύουν. Στηρίζουν υποψήφιους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, ότι δήθεν είναι κατά του Μνημονίου, ενώ με τις θέσεις τους το εφαρμόζουν.

- Για να έχεις στις περιφέρειες και στους δήμους εκλεγμένους αγωνιστές που θα εκπροσωπούν τους λαϊκούς αγώνες, θα μάχονται για το δίκιο σου, θα σε ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

- Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων: Στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Στο περιβάλλον, στις υποδομές.

- Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Αποχή σημαίνει ντουφεκιά στον αέρα. Βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Χάνεται η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία σου. Κανένας από αυτούς δεν θα σε ακούσει. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν θέση καθαρά και όχι με μισόλογα αποχής.

Είναι ευκαιρία να διορθώσεις την ψήφο που έδωσες στα κόμματα της ΕΕ, την ψήφο που χρησιμοποιούν εναντίον σου. Έχεις και εσύ ευθύνη αν σε κοροϊδέψουν ξανά. Αν οι υποψήφιοί τους πάρουν την ψήφο σου, είναι σαν να εγκρίνεις όσα βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος σου, και τα χειρότερα που σου φέρνουν.

Ψεύδεται η ΝΔ όταν λέει ότι είναι κατά του Μνημονίου επειδή δεν το ψήφισε στη Βουλή. Τα περισσότερα μέτρα του Μνημονίου έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό η ΝΔ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα το σεβαστεί. Ήταν και είναι με την ΕΕ, τους μεγάλους επιχειρηματίες που το στηρίζουν, κατά των λαϊκών αγώνων. Οι υποψήφιοί της θα το εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Ο «Καλλικράτης» είναι μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο και μηχανισμός που θα εφαρμόσει άλλες διατάξεις του Μνημονίου.

Τιμώρησε το οπισθοδρομικό και τυχοδιωκτικό κόμμα του Καρατζαφέρη για τον βρώμικο και ύπουλο ρόλο του σε βάρος του λαού.

Καμία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους από το χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφερέγγυοι.

Σε κοροϊδεύουν αυτοί που εμφανίζονται ως διαφωνούντες με την κυβέρνηση και ζητούν την ψήφο σου για να την αλλάξουν! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν.

Τα μέτρα που σε οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανασφάλεια δεν είναι μονόδρομος, όπως σου τα παρουσιάζουν. Ήταν και είναι ανάγκη των μονοπωλίων.

Μη δέχεσαι να πληρώσεις εσύ για την κρίση και το δημόσιο χρέος. Δεν πρόκειται αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο για σένα. Η ανάπτυξη που υπόσχονται, όταν θα έρθει, θα είναι αναιμική και πρόσκαιρη, τα μέτρα σε βάρος σου θα κλιμακώνονται. Αυτός ο δρόμος που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τρέφει τις αιτίες της κρίσης.

Αυτό που σου είπε το ΚΚΕ από την αρχή είναι η μόνη αλήθεια: Ή θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδηγεί το λαό σε σίγουρη χρεοκοπία.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί εμποροβιοτέχνες και αγρότες, τα παιδιά τους, έχουν άλλο δρόμο: Το δρόμο της αγωνιστικής συμπόρευσης και συμμαχίας κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ για τα σύγχρονα δικαιώματα, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Πάρε θέση με την ψήφο σου.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μια νέα αρχή μαζικού απεγκλωβισμού από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του. Να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για την εξουσία του.

Κάνε βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του.

ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΚΚΕ

ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: